Kockázatértékelés elkészítése

A munkavédelmi kockázatértékelés előnyeiről

A munkavédelmi kockázatértékelés a munkáltató és a munkavállaló érdeke. Készíttesse el velünk a megbízható értékelést és alapozza meg a vállalkozását!

Olyan munkahely sajnos nem létezik, ahol semmilyen kockázat sem azonosítható be, ha a munkabiztonság a téma. A helyszín, a munkakörülmények, eszközök és a munkatevékenység mind lehetnek balesetek, károk okozói. A munkavédelmi kockázatértékelésnek az a feladata, hogy a kockázatok elhárításában segíteni tudjon a munkáltatóknak. A kockázat több típusú lehet, így szükséges kémiai kockázatértékelést vagy biológiai, fizikai, ergonómia, valamint pszichoszociális értékelést is végezni, ahol indokolt.

Mit nyer azzal a munkáltató, ha a munkavédelmi kockázatértékelés elkészül?

Egyrészt a munkáltató engedélyhez jut, hiszen minden tevékenység megkezdése előtt alkalmat kell teremteni a munkavédelmi kockázatértékelésre. Másrészt a későbbiekben is meg tudja tartani a biztonságos munkahely címét, ha újra fogadja a szakembereket. Az értékeléseket legalább három évente meg kell ismételni ugyanis.

A munkavédelmi kockázatértékelés rámutat azokra a pontokra, amik baleset előidézésére alkalmasak lehetnek. Ha ezeket ki tudja védeni a munkáltató, a bírságok, perek, az ezzel járó nagy költségek szintén elkerülhetőek. Ahelyett, hogy egy már bekövetkezett krízist kezel, előzze meg
annak a kialakulását!

A munkavédelmi kockázatértékelést követően már pontosan tudni fogja, hogy milyen intézkedéseket kell tennie. A munkavállalóknak egy veszélyek nélküli munkakörnyezetet mutathat be, ahol biztonságosan és hatékonyan tudják a napi feladataikat elvégezni. Ön nyugodt lehet a vállalkozása stabil működése és jövője felől.

A csapatunk a szakmai tevékenységét mindig magas színvonalon végzi és az ügyfeleknek pontos határidőket biztosít. Önnek csak annyit kell tennie, hogy felkeres minket, időpontot egyeztet velünk az első konzultációra és az értékelés elvégzéséhez gondoskodik minden feltétel meglétéről. Az elérhetőségeink mindegyikén tud tőlünk tájékoztatást kérni.