Az emelőgép szaktanácsadás szolgáltatásunk révén Ön minden fontos tudnivalóról, teendőről idejében és kellő részletességgel értesül, melyek révén megkímélheti cégét az emelőgépekkel kapcsolatos esetleges kellemetlenségektől.

Ha az Ön cége emelőgépeket üzemeltet, vagy éppen használni terveznek, úgy az emelőgép ügyintézés a legfontosabb alap az Ön cégének biztonságos és bírságmentes működéséhez.

Az emlőgépekkel kapcsolatos szabályozást (Emelõgép Biztonsági Szabályzat) a 47/1999. GM rendelet tartalmazza. A rendelet definiálja és csoportosítja az emelőgépeket, a vonatkozó magyar szabványok alapján pedig meghatározható az emelőgépek csoportszáma, az időszakos és szerkezeti vizsgálatok rendje.

A jogszabályokban előírt időszakos felülvizsgálatok és mérések elvégzése kulcsfontosságú, hiszen egyrészt ezekkel biztosíthatóak a szükséges gyakorlati feltételek, másrészt a felülvizsgálatok és mérések eredményei a teljes dokumentáció részét is képezik.

A rendelet előírja, hogy emelőgépet üzemeltető cégnek szakképesített emelőgép ügyintézőt kell megbíznia, aki elkészíti az előírt szabályzatokat és dokumentációkat, folyamatosan felügyel a vizsgálatok elvégzésére, valamint a személyi és üzemeltetési körülmények meglétére.

Fontos, hogy ha a szabályzatokat nem képesített szakember készíti el, vagy bármilyen, a gépeket érintő mulasztás történik, úgy a felelősség az ügyvezetőt terheli!

Bízza ránk gépei teljes körű ügyintézését, kérjen ajánlatot!

Mit nyújtunk Önnek az emelőgép ügyintézői szolgáltatások megrendelése esetén?

N

Munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálatok

N

Emelőgép üzemi csoportszám meghatározása a felülvizsgálati idők megállapításához

N

Emelőgép szerkezeti- és fővizsgálat

N

Emelőgép ügyrend elkészítése

N

Emelőgép, emelőszerkezet felülvizsgálatok meghatározása

N

Kézi és gépi emelőszerkezet szerkezeti- és fővizsgálat

Emelőgép felülvizsgálat, a biztonságos munkavégzés alapkövetelménye

emelőgép felülvizsgálat, emelőgép szaktanácsadás

Az emelőgép felülvizsgálat elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez. Keressen bennünket, precízen, a követelmények szerint dolgozunk!

Nagyon sok munkaterületen alkalmaznak emelőgépeket a hatékony és gördülékeny munkavégzés érdekében. Ezek a berendezések igen intenzív igénybevételnek vannak kitéve, ez pedig bizonyos idő után meg is látszik rajtuk. Rengeteg kockázatot rejthet magában egy nem ellenőrzött, elhasználódott gép, éppen ezért fontos, hogy időszakosan megtörténjen az emelőgép felülvizsgálata.

Az emelőgép felülvizsgálata alapvető követelménye a biztonságos munkavégzésnek. Munkavédelmi törvény is vonatkozik erre, így a munkáltatóknak kötelességük gondoskodni az ellenőrzés biztosításáról. Nem csupán a szabályok miatt fontos odafigyelni erre, hiszen egy baleset más szempontokból is nagyon sok hátrányt okozhat az adott vállalkozás számára.

Egyrészt a területen dolgozók bizalma, lendülete elveszhet egy szerencsétlenség után. Folyamatosan veszélyben érezhetik magukat, így pedig nem tudnak maximálisan a feladataikkal foglalkozni. A termelés így lelassul, ami pedig a vállalkozás jövőjét sodorhatja veszélybe.

Másrészt a bekövetkező baleset miatt teljesen leállhat az adott területen a munkavégzés. Forgalmasabb időszakokban már egy fél napos szünet is komoly hátrányt eredményezhet a cégeknek, a lemaradást pedig óriási kihívás lehet behozni, főleg leterhelt, sokkos állapotú munkavállalókkal.

Az emelőgép felülvizsgálat után a cég tovább folytathatja a munkát, zökkenőmentes formában. Nincsenek leállások, kényelmetlen helyzetek, a vállalkozás nem kerülhet hátrányba. Ez elengedhetetlen egy versenyképes cég esetében!

Legyen Ön is körültekintő, és forduljon hozzánk mihamarabb! Emelőgép szaktanácsadásért is kereshet bennünket, hasznos információinkon keresztül tiszta képet kaphat a berendezésekről. Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról.

Ha kérdései lennének, lépjen velünk kapcsolatba a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.