Pontos kép a jelenlegi állapotról az emelőgép szerkezeti vizsgálatával

dec 21, 2023 | Emelőgép vizsgálat

biztonságos és hatékony munkavégzés mindenki számára fontos. Ennek érdekében nem szabad megfeledkezni az előírások szerinti emelőgép időszakos vizsgálatról.

Az emeléstechnikai feladatok elvégzésére alkalmas, speciális kialakítású, könnyen kezelhető emelőgépek nagy szolgálatot tesznek számos területen. Az áruk mozgatásához, a karbantartó és javító munkálatok elvégzéséhez, és más teendők esetén is szükség van az alkalmazásukra.

Fontos, hogy minden típusú emelőgép kiváló állapotban álljon rendelkezésre. Ennek érdekében öt évente előírás a biztonságtechnikai ellenőrzés. Hozzáértő szakembereink vállalják a szakszerű, gyors és alapos emelőgép szerkezeti vizsgálatot. Ennek során részletes képet kaphat, időben kideríthető, ha elengedhetetlenné vált valamely elemek javítása, cseréje.

Ha Ön üzemeltetőként tevékenykedik, felelősséggel tartozik a munkaeszközök megfelelő állapotáért. Ezen múlhat a dolgozók és az adott területen tárolt termékek, berendezések épsége is. Éppen ezért nem maradhat el az időszakos felülvizsgálatok lebonyolítása.

A munkáltató és a munkavállaló közös érdeke, hogy az emelőgépek kiváló állapotúak legyenek, eleget tegyenek az elvárásoknak. Az üzembiztos, jó műszaki állapot teszi lehetővé a feladatok hatékony, problémamentes, gördülékeny ellátását.

Minden emelőgép üzemi csoportszámmal rendelkezik, amelyekhez meghatározott időszakaszokat rendeltek. Ennek alapján van szükség a fővizsgálatra, valamint az emelőgép szerkezeti vizsgálatára.

A fővizsgálattól abban különbözik a szerkezeti ellenőrzés, hogy műszeres vizsgálatot ilyenkor nem kell végezni. Ettől függetlenül a szerkezeti egységek épségére figyelmet kell fordítani. Az ellenőrzés során dokumentálásra kerülnek a megállapítások, a tételes hibalista, és a javaslatok is.

Az egészség megóvása, a biztonságos munkavégzés feltételei érdekében ne feledkezzen meg Ön sem az emelőgép időszakos vizsgálatról! Megbízható és gyors segítségünkért keressen bennünket a megadott elérhetőségek valamelyikén, és jelezze egyéni kérését!