A tűzoltókészülék karbantartás leglényegesebb mozzanatai

jún 7, 2024 | Tűzoltókészülék

A tűzoltókészülékek kulcsfontosságú tényezőik a különböző intézményeknek, irodaházaknak. Szigorú szabályok vonatkoznak rájuk, nem véletlenül, hiszen ezek betartásával válnak igazán hasznossá egy esetleges tűzeset során.

A tűzoltókészülékek karbantartásánál is komoly elvárásokkal lehet találkozni. Ez egy olyan művelet, amihez nem csupán az engedélyekre van szükség, hanem kellő szakmai tapasztalatra, precíz munkára is.

1. Vizuális ellenőrzés

A tűzoltókészülék karbantartásánál a vizuális ellenőrzésre is szükség lesz. A szakemberek megvizsgálják az eszközökön található címkéket. Azt nézik, hogy a matricákon jól láthatóak-e a karbantartási dátumok.

Fontos, hogy a készülék teljesen ép állapotú legyen. A sérült, rozsdás eszközök nem igazán bizonyulnak üzembiztosnak.

2. Tömlők, szelepek vizsgálata

A szelepek, tömlők ellenőrzése szintén nem maradhat el a karbantartás során. Főként a rögzítést vizsgálják, illetve azt, hogy nincs-e eltömődés. A tömlők rugalmasságát is muszáj megnézni, ugyanis az anyagon lehetnek repedések, amik rontják a készülékek hatását.

3. Plomba, biztonsági zár

A biztonsági zár, plomba vizsgálata is szorosan kapcsolódik a karbantartás folyamatához. Ez esetben is lényeges, hogy a biztonsági zárak, plombák ne legyenek sérültek, mert, ha mégis, akkor csere van szükség. Különösen igaz ez a plombákra.

4. Mindent jegyezni kell a karbantartási naplóba

Minden karbantartási tevékenységet dokumentálni kell az ehhez a területhez kapcsolódó naplóba. Be kell írni a felelős személy nevét, ellenőrzés dátumát és a végzett tevékenységet is.

A tűzoltókészülék karbantartásának folyamata sokrétű pontosan azért, hogy valóban meg lehessen teremteni a biztonságos feltételeket. Bízza ránk a munkát, és garantáljuk, hogy nem fog csalódni a szolgáltatásunkban!

Weboldalunkon minden lényeges információt elérhet rólunk, tevékenységi köreinkről. Hosszú távon számíthat ránk a vizsgálatoknál.

Ha szeretne kérdezni, vegye fel velünk a kapcsolatot a feltüntetett elérhetőségeinken, kollégáink készséggel válaszolnak mindenkinek.