A tűzvédelmi szabályzat készítésnek igenis van funkciója!

júl 26, 2023 | Tűzvédelmi szabályzat

A tűzvédelmi szabályzatnak fontos szerepe van a nagyobb károk elkerülésében. Készíttesse el mihamarabb profi szakemberekkel, keressen minket!

A tűzvédelmi szabályzat elkészítése törvényben is rögzítve van, miszerint kötelező annak a vállalkozásnak erről gondoskodni, amely ötnél több alkalmazottat foglalkoztat. Kereskedelmi szálláshelyekkel kapcsolatban sem maradhat el a tűzvédelmi szabályzat, továbbá az olyan helyek esetében sem, amik befogadóképessége az ötven főt meghaladja.

Sajnos egyesek szkeptikusan állhatnak hozzá a törvényhez, mert nem igazán értik a tűzvédelmi szabályzat funkcióját. Úgy gondolják, hogy egy esetleges tűzesetet enélkül is meg tudnának oldani, azonban az igazság az, hogy nem lehet ilyenkor meggondolatlan, szakszerűtlen lépéseket tenni. Egy rossz döntés még nagyobb károkat eredményezhet.

Mit tartalmaz pontosan a tűzvédelmi szabályzat?

A dokumentumra azért van szükség, mert az pontosan, részletesen taglalja az adott létesítményre vagy épületrészre érvényes tűzoltási intézkedéseket. A leírt lépések betartásával meggátolható az,hogy a tűz tovább terjedjen, így pedig a nagyobb károkat is meg lehet akadályozni.

Nagyon kellemetlen, ha az ember nem tudja kezelni, uralni az ilyen helyzeteket. A tűzvédelmi szabályzat tulajdonképpen ebben is segít. Ha kellő időt, energiát fordítanak a feldolgozására, értelmezésére, úgy a jövőben nem lehet baj, mindenki tudni fogja, hogy az adott létesítményen belül mit kell cselekedniük. Ennek alapján nem véletlen a tűzvédelmi oktatás megtartása sem, ahol szakemberek ismertetik a szabályzatot.

Tűzvédelmi szabályzat készítése valódi hozzáértőkkel

Mivel igen fontos dokumentumról van szó, mindenképp szakemberekre lesz szükség a kidolgozáshoz, elkészítéshez. Cégünk évek óta tevékenykedik ezen a területen is, a fő célunk az, hogy segítsük a vállalkozásokat, akik így könnyedén teremthetnek biztonságos környezetet a munkavégzéshez.

Általunk értelmet nyer a tűzvédelmi szabályzat készítés. Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.