Mik a tűzoltókészülék hitelesítés céljai?

ápr 29, 2024 | Tűzoltókészülék

A tűzoltókészülék hitelesítés nélkül, a tűzveszély elhárításának sikerét kockáztatja mindenki. A tűz félelmetes ellenfél, csak teljes felkészültséggel lehet útját állni.

A tűz eloltásának a legismertebb és széles körben használt eszköze nem más, mint a tűzoltókészülék. A tűzoltásra alkalmas anyaggal megtöltött palackok kihelyezése kötelező, ahogyan a készülékek karbantartása is.

A tűzoltókészülék felülvizsgálata és annak céljai

A tűzoltókészülék jellemzői és a készülékbe töltött tűzoltásra alkalmas anyagok jellege is megköveteli a készülék rendszeres ellenőrzését. Mi történik, ha elmarad a rendszeres vizsgálat, a készüléket pedig nem hitelesítik, ahogyan az a követelményekben szerepel?

A tűzoltókészülék nem tud megfelelni a biztonsági szabványoknak és előírásoknak, ezáltal pedig alkalmatlanná válik arra, hogy a tűzoltásban részt vegyen. Ellenőrzés nélkül egy ilyen készülék nem elég megbízható, a működése és a teljesítménye kiszámíthatatlanná válhat.

A készülék teljesítménye az egyik, amit vizsgálnak a hitelesítés elvégzésére felhatalmazott szakemberek. Tudniuk kell, hogy mi a maximális üzemideje egy tűzoltókészüléknek, mennyire van feltöltve és az is fontos, hogy milyen messzire lehet vele eljuttatni a tűzoltó anyagot.

A cél, a baleset elkerülése

Nem szabad olyan készüléket kihelyezni és használni, ami veszélyt jelent az emberekre, illetve a környezetre nézve. Egy ellenőrzés több lépcsős folyamat, aminek során a szakember karbantartást is végez és kiszűri az esetleges hibákat is.

A hitelesítés egy minősítéssel is együtt jár, ami a készüléket alkalmasnak ítéli a használatra vagy pedig elrendeli annak a cseréjét. A hitelesítést a tűzoltókészülék típusa alapján kell elrendelni, mert minden típusnak eltérő az élettartama.

A csapatunk felkészült szakemberekből áll, akik elhatározták, hogy kiállnak a munkabiztonságért. Forduljon hozzánk bizalommal, ha szüksége van a magas színvonalú szolgáltatásainkra! A további részletekről érdeklődjön a weboldalunkon szereplő elérhetőségek bármelyikén!