Munkavédelmi szabályzat készítése: miért kellenek profik ehhez?

júl 26, 2023 | Munkavédelmi szabályzat

A munkavédelmi szabályzat készítése komoly felkészültséget követel meg. Ha nem akar kényelmetlen helyzetekbe kerülni, bízza a feladatot szakemberekre!

Egyesek azt gondolnák, hogy a munkavédelmi szabályzat készítése kötelező. Az igazság az, hogy nincs jogszabály arra vonatkozóan, hogy a munkáltatóknak kötelességük erről gondoskodni, azonban a további bonyodalmak elkerülésének érdekében előnyösebb, ha rendelkezésre áll a dokumentum.

A munkavédelmi szabályzat több olyan fontos tudnivalót is tartalmaz, amelyekkel csökkenthetők a balesetek kockázata. Ez a dolgozók, munkáltatók érdekeit egyaránt szolgálja.

Mivel nincs jogszabály, sokan úgy gondolják, hogy szakemberek sem kellenek a munkavédelmi szabályzat készítéshez. Érdemes ennek inkább jobban utánajárni, ugyanis súlyos büntetéseket is kockáztathat az, aki nem von bele a folyamatba hozzáértőket.

A munkavédelmi felügyelő ellenőrizheti a szabályzatot

Ellenőrzésekre bármelyik vállalkozás számíthat, aminek során a munkavédelmi felügyelők megtekinthetik a munkavédelmi szabályzatot is. Amennyiben hibát, pontatlanságot találnak a leírásban, úgy emiatt büntethetnek is.

Egy ilyen eset minden szempontból hátrányt okozhat a vállalkozásnak. Nem tanácsos kockáztatni, mert még a működés is veszélybe kerülhet.

Profi szakemberekkel nyert ügye lesz!

Amennyiben hozzánk fordul a munkavédelmi szabályzat készítésért, úgy nem kell aggódnia a büntetések miatt. Munkánkat a legszigorúbb szakmai kritériumok figyelembevételével végezzük. Tudjuk, hogy rengeteg minden múlik rajtunk, így ezt figyelembe véve lelkiismeretesen látjuk el a ránk bízott feladatokat.

Pontosan, precízen dolgozunk, a szabályzat elkészítésébe természetesen ügyfeleinket is bevonjuk.

A munkavédelmi szabályzat megléte mindenképp fontos, akkor is, ha nincs erre vonatkozóan törvényi kötelessége. Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról.

Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.