Milyen estekben szükséges a munkavédelmi oktatás szervezése?

jún 21, 2023 | Munkavédelmi oktatás

Munkavédelmi oktatás szervezésére több okból kifolyólag lehet szükség, azonban cégünk teljes körű szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére.

A munkavédelmi oktatás során minden esetben szakképzett személynek kell közreműködnie. De vajon milyen sűrűn, kell ezt megszervezni és mik azok a körülmények vagy események, amelyek szükségessé teszik az oktatást? Nézzük!

  1. Új munkavállaló munkába állásakor: az első munkába állás előtt minden dolgozót munkavédelmi oktatásban kell részesíteni.
  2. A munkakör változása esetén: ilyen esetben is az előzőhöz hasonlóan, megelőző jelleggel szükséges az oktatás. Ide tartozik a munkakör vagy a munkakörülmények megváltozása, de az is, ha a dolgozó ideiglenesen más helyszínen végzi a munkáját, például helyettesítés céljából.
  3. Ha megváltozik a munkaeszköz vagy új eszköz kerül üzembe helyezésre: ha a munkaeszköz működésében bármilyen okból kifolyólag változás történik, arról oktatás keretében tájékoztatni kell a munkavállalót.
  4. Rendkívüli esetben: ha munkabaleset vagy más olyan, nem várt esemény történik, ami a dolgozó egészségét, épségét veszélyeztette, akkor érdemes egy munkavédelmi oktatás keretein belül megvizsgálni az esetet, illetve átbeszélni, hogy mit kell tenni a hasonló események megelőzésének érdekében.
  5. Idöközönkénti oktatás: mert ismétlés a tudás anyja! Bizonyos időközönként, például évente, mindenképp célszerű beiktatni egy oktatást, hogy a tudás frissüljön, felelevenedjen. Ennek fontos szerepe van a balesetek megelőzésében, ezért a munkavállalók és persze a munkáltató részéről is előnyös.

Cégünk a munkavédelmi oktatás szervezését teljes körűen elvégzi és a lebonyolításról is gondoskodik. Ha az Ön cégénél is éppen aktuálissá válik az oktatás, a legjobb helyen jár! Kedvező árakkal állunk rendelkezésére és a teljes folyamatot ránk bízhatja.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal és kérje bővebb tájékoztatásunkat! A megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen állunk rendelkezésére és válaszolunk a felmerülő kérdéseire.